Blog: Lepeza znanja

Tesktove piše: Dora Debić

Neka Vaš PRVI IZBOR bude PRIRODNO! 
Osobe se često odlučuju na prirodne pripravke tek kada sve što su probali – razočara. Često prirodi nedamo dovoljno vremena da nam pokaže svoje dugotrajno i efikasno djelovanje jer smo i navikli na brze odgovore i brza rješenja. Želimo instant efekte, ali upravo to i dobivamo! Ako smo sretni! Tegobe su trenutačno otklonjene i možemo dalje! Ali do kada? – Sutra, kada unesemo drugu dozu tog instant rješenja. Ali kako odjednom naš instant lijek postaje constant? I zašto nas muči što smo bacili uputstva za konzumaciju? Jer ne rješavamo uzrok već ga samo maskiramo maskom univerzalne veličine koja nas počinje tiskati. Skinimo tu masku na vrijeme i dopustimo prirodi da istakne svoje blagodati i ljepote kroz našu PIRAMIDU ZDRAVLJA. U bazi Imunoalfine piramide nalazi se KOZJE MLIJEKO kojega je sastavom najviše. Tome je razlog njegovo svojstvo snažnog ojačanja IMUNITETA te dokazano ANTIALERGIJSKO djelovanje.

Kozje mlijeko ima i izrazita ANTIKANCEROGENA SVOJSTVA te pomaže u liječenju BRONHITISA. 

Kozje mlijeko dokazano djeluje: imunostimulativno, stimulira sintezu antitijela, antioksidativno, antimikrobno…

Kozje mlijeko lakše je probavljivo zbog manje količine LAKTOZE te time pogodno za primjenu osobama koje su LAKTOZA INTOLERANTNE . 

Zbog smanjene količine alfa-s1-kazeina -> čestog alergena u kravljem mlijeku – pogodno je za konzumaciju osobama ALERGIČNIM NA MLIJEKO

Navedeni su samo neki od razloga zašto je KOZJE MLIJEKO dobilo čast biti glavnim sastojkom zdrave , prirodne i moćne IMUNOALFE


Prirodno; umjetno, ali specijalizirano; puno različitih vitamina; puno jednog vitamina,.?!?🙄😲😱

Cilj određuje vrstu pripravka!

 • Lijekove koji su u 99% sintetizirani koristimo kako bismo rješili trenutačne probleme nastale u organizmu. Vjeruje se kako će osobe ukoliko dolazi do opetovanih stanja posegnuti za prevencijom i time će unos lijekova biti u razinama koje ne izazivaju štetnost.
 • Kronična stanja deficijencije određenog minerala ili vitamina kadkad zahtjevaju visoku dozu istog pa posežemo za sintetiziranim pripravcima ili visoko prerađenim ekstraktima .

•Ukoliko radimo na prevenciji ili je u pitanju kronično stanje bolesti organizma i zahtjeva kontinuirani unos djelatne tvari ključ je PRIRODNO, UMJERENO, KONTINUIRANO


ALERGIJE i ZAŠTO JA ?!? 
Alergije može imati svatko, mogu nastati i nestati u bilo kojem periodu života. Same alergije nisu nasljedne, ali se nasljeđuje predispozicija za njihovim javljanjem.  Upalni odgovor imunološkog sustava nastao izlaganjem alergenu dovodi do oštećenja normalnih tkiva. 
Sastojci IMUNOALFE -> kozje i kobilje mlijeko djeluju izrazito antialergijski čime čuvaju tkiva od nepotrebnih upala, a sam IMUNOLOŠKI sustav ukoliko je oslabljen osnažuju. 


HRAST je poznat kao vrlo otporno drvo, ali na njegovu pelud nisu otporni baš svi! Alergije koje se javljaju u mjesecu svibnju mogle bi biti uzrokovane upravo ovim vladarom šuma!
Nedajte da simptomi alergija zavladaju vama, smanjite ih i eliminirajte nagrađenom formulom IMUNOALFE na bazi kozjeg i kobiljeg mlijeka visoke antialergijske djelotvornosti! 


Zašto ponekad lijekovi ne pomažu već odmažu ⁉️
Lijekovi koji se često pripisuju kod ALERGIJA nazivamo antihistaminicima. Takvi lijekovi blokiraju HISTAMIN tj. reakciju imunosnog sustava.
Histamin djeluje na budnost, pa antihistamini potiču spavanje. Isto tako, uništavanje neurona koji proizvode histamin ili inhibiranje histaminske sinteze dovodi do poteškoća s koncentriranjem. IMUNOALFA je prirodan imunomodulator koji stimulira imunološki sustav kako bi se održao u ravnoteži . Njeni sastojci ne djeluju umjesto našeg IMUNITETA niti ga ne blokiraju, već mu pomažu ostati u ravnoteži koja je optimalno stanje. 


ZAŠTO ODABRATI DEHIDRAT? 
➡️Pravilnim provođenjem dehidratacije namirnica gubi vodu, a ZADRŽAVA funkcionalne komponentne: VITAMINE i MINERALNE TVARI i nutritivne MAKRONUTRIJENTE (proteini, ugljikohidrati i masti)
Takav kompletan sastav omogućava visoku apsorpciju i potpunu iskoristivost zbog međudjelovanja sastojaka IMUNOALFA je proizvod sačinjen od dehidrata kozjeg i kobiljeg mlijeka te ljekovitih biljaka. 


REDUKCIONISTIČKI PRISTUP koji daje fokus samo jednoj komponenti hrane je onaj na kojega smo navikli informacijama iz medija i on modernom čovjeku odgovara jer daje rješenje jednostavne izvedbe. Popij, pojedi, napravi i tvoj problem će biti rješen! Iako jednostavno za provesti neće uvijek imati obećano djelovanje. Jer ljudski organizam nije jednostavan već je složen sustav, a biokemijski putevi u našem tijelu često odlutaju od pretpostavljene kemijske jednadžbe na papiru. 📉📈
Moderna znanost veću važnost pridaje HOLISTIČKOM PRISTUPU koji sagledava međudjelovanje komponenata namirnica i sinergički utjecaj na ljudski i životinjski organizam. Izrazito složen na papiru -> u prirodi pokazuje najviši stupanj jednostavnosti!


Bogat i svestran ➡️ KORIJANDER /koji je jedan od sastojaka Imunoalfe sadrži: 
•Minerale (kalcij, kalij, magnezij, cink,željezo, fosfor, selen, jod)
•Vitamine (A,B1,B2,B3,C)
•Organske kiseline i eterična ulja
Korijander djeluje 
•Na poboljšanje probave
•Na iskašljavanje kod bronhitisa i upale pluća
•Snižava krvni tlak 
•Regulira šećer u krvi
•Ublažava alergije

Pozitivni učinci korijandera na zdravlje: 

 1. Čisti organizam od toksina i teških metala

Ova biljka je snažni prirodni kelat, što znači da veže na sebe atome toksina i teških metala i izbacuje ih iz organizma.

 1. Prirodni je lijek za anemiju

Korijander sadrži željezo, koje se lako apsorbira u krv, zbog toga direktno pomaže u liječenju anemije.

 1. Ublažava artritis i reumu

Cineol i linolna kiselina prisutni u korijanderu djeluju protiv reume i artritisa te su vrlo djelotvorni u smanjivanju oteklina nastalih kao rezultat navedenih bolesti. Učinkovit je i kod oteklina nastalih zbog lošeg rada bubrega ili anemije, jer njegovi sastojci pomažu u uklanjanju suvišnih tekućina iz organizma.

 1. Smanjuje razinu kolesterola i šećera

Kiseline koje se nalaze u korijanderu vrlo su učinkovite u smanjivanju količine kolesterola u krvi. Osim toga, suzbijaju nakupljanje kolesterola u arterijama i venama.

Zahvaljujući stimulativnom djelovanju na endokrine žlijezde, korijander povećava izlučivanje inzulina iz gušterače i na taj način pomaže u pravilnoj asimilaciji i apsorpciji šećera u krvi. Ovo svojstvo je vrlo korisno za oboljele od dijabetesa.

 1. Normalizira probavu

Zahvaljujući posebnim eteričnim uljima koji sadrži, korijander pomaže u pravilnom izlučivanju enzima i probavnih sokova te stimulira rad probave. Neki elementi eteričnih ulja korijandera pospješuju pravilan rad jetre i crijeva, kao i liječenje proljeva.

Djelotvoran je kod dijareje uzrokovane bakterijama i gljivicama, budući da neki sastojci korijandera imaju antibakterijska svojstva.

 1. Ublažava menstrualne tegobe

Korijander je stimulans koji potiče lučenje endokrinih žlijezda. To njegovo svojstvo pomaže u uspostavljanju menstrualnog ciklusa i ublažava menstrualne bolove.

 1. Liječi usne čireve

Citronelol, sastojak esencijalnog ulja korijandera, odličan je antiseptik. Uz to, ostali sastojci biljke imaju antimikrobno djelovanje koje sprečava rane i čireve u ustima. Osim što pomaže u liječenju čireva, korijander također osvježava dah.

 1. Čuva zdravlje očiju

Korijander je bogat antioksidantima, vitaminom A i vitaminom C, mineralima i eteričnim uljima koja usporavaju starenje oka i razvoj očnih bolesti te pomažu u opuštanju očnih mišića.

Korijander ima i antimikrobna svojstva koja štite oči od zaraznih bolesti poput konjunktivitisa.

 1. Pomaže kod kožnih bolesti

Dezinfekcijska, detoksikacijska, antiseptička, anti-gljivična i antioksidacijska svojstva korijandera idealna su za liječenje kožnih bolesti, poput ekcema, hrapave kože ili gljivičnih oboljenja.

Osim toga korijander pomaže u liječenju upala i čuva jetru. Pretpostavlja se da ima antikancerogena svojstva

 


 

Zdravo. Prirodno. Moćno.